woensdag 24 november 2010

Stevie Ann & Bertolf

Ik heb al eerder over Stevie geschreven maar nu keek ik gisteravond naar "De Wereld draait door" waar zij een optreden verzorgde met een liedje van Bob Dylan



Zo'n mooie stem.... prachtig!!

Bertolf was, zeg maar de toegift

woensdag 17 november 2010

Kunst bezuinigingen



Eerst waren er de stofkam en de kaasschaaf. En nu is er de botte bijl. Het kabinet zet frontaal de aanval in op kunst en cultuur: bezuinigingen zonder weerga. De komende jaren wordt er ruim 20% gekort. En dat terwijl de hele kunstenbegroting van het Rijk niet groter is dan de aanleg van een paar kilometer snelweg*.
Op zaterdag 20 november 2010 laat het publiek van zich horen onder de noemer Nederland schreeuwt om cultuur.


Als kunstliefhebber gaan mij de bezuinigingen natuurlijk erg aan het hart. Nederland heeft veel opgebouwd de laatste jaren en er valt ontzettend veel te genieten op het gebied van musea, kunst & kunstwerken, muziek & dans maar ook qua literatuur etc. Eeuwig zonde dat de drempel hoger komt te liggen doordat de entree duurder moet worden en dat er veel minder aankopen gedaan kunnen worden of dat muziekgezelschappen samen gaan, dan wel opgeheft worden.

Natuurlijk moet er wel wat gedaan worden met de creativiteit van allerlei instellingen om via andere kanalen geld binnen te halen, maar niet altijd zullen mecena's gevonden worden zoals Joop van den Ende voor het "Nieuwe de La Mar theater" in Amsterdam.

Hopenlijk ondertekenen vele Nederlanders, die kunst in de breedste zin van het woord een warm hart toedragen, de petities opdat de regering tot het besef komt een domme fout te hebben begaan.

Er is nog zoveel te ontdekken en kunst verrijkt je leven
Bovenstaande tekst mag nooit en te nimmer waarheid worden!!

zondag 7 november 2010

Harry Mulisch


Harry Mulisch is op 30 oktober op 83-jarige leeftijd gestorven.
Een groot schrijver is heengegaan.
Zijn boek "De ontdekking van de hemel" wordt nu echt actueel!
De cartoon in De Volskrant van Jos Collignon was hierin erg treffend:




De afscheidsviering van de NOS is hier te volgen
Hier staan ook andere video's vermeld over de rondtocht en de teraarde bestelling


Nog een link

N.a.v. de dood van Harry heb ik de film "the discovery of heaven bekeken en het was een interessante, wat moeilijke & filosofische film.
Het boek kon me nooit bekoren maar wie weet, komt het er nog eens van...
"De Aanslag" vond ik destijds erg interessant en de film ook.




Heel toepasselijk tijdens rondvaart over de gracht met de kist van Harry Mulisch, alvorens hij ter aarde besteld wordt op Zorgvliet:
De regenboog die schijnt voor een kleurrijk persoon die Mulisch altijd was.

Harry, het ga je goed, vaarwel!

donderdag 4 november 2010

Kunstmoment Diepenheim 2010


Dit jaar ben ik, voorafgaand aan de opening van "Kunstmoment 2010", in Diepenheim geweest en heb ook het één en ander gevolgd in de krant en via internet. Zo heb ik samen met een vriendin al tijdens een wandeling mogen genieten van kunst in de buitenlucht, in weilanden en op pleinen.

Kunstmoment Diepenheim is kunstbeleving en onthaasten in één. Het Twentse Stedeke Diepenheim is ook tijdens KunstMoment een levendige broedplaats voor Kunst en Cultuur en tijdens Kunstmoment stond het elf dagen lang in het teken van ‘beeldende kunst’. Het landschap in herfsttooi in combinatie met kunst op verrassende plekken staat garant voor "kunstbeleving in optima forma". Vele Diepenheimers stellen tijdens Kunstmoment hun huis, tuin en erf, galerie, atelier, of bedrijf open en u mag ontspannen genieten van hoogwaardige kunst op deze fraai gelegen locaties.

Er zaten weer mooie kunstwerken bij en ik kan het niet laten, er enkele te laten zien:




Nonnen


Vrouwen met het bleken van de was

Er was weer genoeg te zien en voor ieder wat wils....
Volgend jaar ben ik opnieuw van de partij!