woensdag 17 november 2010

Kunst bezuinigingen



Eerst waren er de stofkam en de kaasschaaf. En nu is er de botte bijl. Het kabinet zet frontaal de aanval in op kunst en cultuur: bezuinigingen zonder weerga. De komende jaren wordt er ruim 20% gekort. En dat terwijl de hele kunstenbegroting van het Rijk niet groter is dan de aanleg van een paar kilometer snelweg*.
Op zaterdag 20 november 2010 laat het publiek van zich horen onder de noemer Nederland schreeuwt om cultuur.


Als kunstliefhebber gaan mij de bezuinigingen natuurlijk erg aan het hart. Nederland heeft veel opgebouwd de laatste jaren en er valt ontzettend veel te genieten op het gebied van musea, kunst & kunstwerken, muziek & dans maar ook qua literatuur etc. Eeuwig zonde dat de drempel hoger komt te liggen doordat de entree duurder moet worden en dat er veel minder aankopen gedaan kunnen worden of dat muziekgezelschappen samen gaan, dan wel opgeheft worden.

Natuurlijk moet er wel wat gedaan worden met de creativiteit van allerlei instellingen om via andere kanalen geld binnen te halen, maar niet altijd zullen mecena's gevonden worden zoals Joop van den Ende voor het "Nieuwe de La Mar theater" in Amsterdam.

Hopenlijk ondertekenen vele Nederlanders, die kunst in de breedste zin van het woord een warm hart toedragen, de petities opdat de regering tot het besef komt een domme fout te hebben begaan.

Er is nog zoveel te ontdekken en kunst verrijkt je leven
Bovenstaande tekst mag nooit en te nimmer waarheid worden!!

Geen opmerkingen: