zondag 12 oktober 2008

Pink Ribbon

Wereldwijd staat de maand oktober in het teken van de strijd tegen borstkanker, in ons land de meest voorkomende vorm van kanker. Nu zag ik net de uitzending op tv van de Stichting "A Sister's Hope" om geld op te halen voor onderzoek. Zij organiseerden voor het tweede achtereenvolgende jaar een sponsorloop. Vierhonderd wandelaars liepen in twee dagen van Amersfoort naar Amsterdam. In dit programma was een live verslag van de aankomst in het Olympisch Stadion maar werden ook individule mensen gevolgd en was er een gesprek met borstkankerspecialist van de academische universiteit in Utrecht, Elsken van der Wall.

Fantastisch en heel indrukwekkend om te zien met welke inzet, doel en met welke verhalen iedere wandelaar deze tocht liep. Ik voelde me emotioneel sterk verbonden. Er werd maar liefst € 640.000,-- ingezameld voor onderzoek naar borstkanker!! Elsken van der Wall gaf vervolgens uitleg, dat er met dit geld vooral onderzoek wordt gedaan naar een tumor specifieke aanpak van borstkanker. Hierbij is de kwaliteit van leven erg van belang en wordt geprobeerd de nare bijwerkingen van de verschillende behandelingen te verkleinen. Dat noem ik heel goed nieuws.

Ik sluit af met een filmpje waarop Stevie Ann een speciaal liedje zingt waar de uitzending mee afsloot, "Whole lotta rain":

5 opmerkingen:

Astrid zei

Tja, dat blijft een onderwerp waar nooit genoeg geld en onderzoek naartoe gaat.

Als je de 'embed code' van het filmpje in je bericht plakt, komt hij direct in je blog te staan!

lynnzzy zei

Astrid,

Dat was ook mijn bedoeling, maar ik weet niet hoe dat werkt, zo'n "embed code". Is dit makkelijk uit te leggen?

Diane zei

Nee hoor, is niet moeilijk.
Je surft naar het filmpje op Youtube. Rechts bovenaan zie je de tekst "Url"en daaronder "Embed".
Je kopieert de code bij Embed
helemaal. Dit is een html code.
In je blog kies je in een bericht voor het tabblad HTML.
Plak de code in je bericht, publiceer, en dan heb je het filmpje in je bericht staan.

succes
Diane

lynnzzy zei

Bedankt Diane,
Het is me gelukt!

Astrid zei

Mooi filmpje!
Gefeliciteerd met je embed-les.