woensdag 3 december 2008

Ding 21 Aquabrowser My Discoveries en andere sociale bibliotheekcatalogi


Al een tijd geleden ben ik door Ankie geattendeerd, een eigen account aan te maken op My Discoveries in onze eigen catalogus. Dat heb ik terstond gedaan en ik maak hier regelmatig gebruik van om er titels te plaatsen van boeken die ik nog graag lezen wil. Handig hierbij is het gebruikmaken van tags, terwijl er eventueel ook recensies aan toegevoegd kunnen worden en een waardering.
Het is nu nog puur voor eigen gebruik, heb een begin gemaakt met een lijst van Scandinavische auteurs maar deze (nog) niet openbaar gemaakt.

Het zou interessant zijn voor gebruikers om deze mogelijkheid op de Aquabrowser te ontdekken (via site aandacht aan schenken!), Nu er echter nog vaak onduidelijkheden zijn wat betreft de nieuwe catalogus, zal het zeker wel wennen zijn voor de gebruiker om zelf informatie toe te voegen. Maar de aquabrowser, My Discoveries en alle andere sociale bibliotheekcatalogi zijn wel de toekomst voor bibliotheken.!
Als je kijkt naar de catalogus van Bibliotheek Hengelo waar het intikken van 1 zoekterm een mix van relevante media oplevert, er d.m.v. de aquabrowser links worden gelegd met gerelateerd onderwerpsgebieden en je dan ook nog zelf tags toe kunnen voegen dan weet je dat we hiermee op de goede weg zijn.Vooral ook gekeken bij WorldCat. Worldcat is een mooi initiatief. Alle collecties van belangrijke bibliotheken in 1 actie doorzoekbaar. Ook iets voor Hengelo om hier in opgenomen te worden?

2 opmerkingen:

Diane zei

met My Discoveries gaan we zeker wat doen! Lijstjes maken voor de klanten en attenderen / uitnodigen om zelf lijstjes te maken.
Join WorldCat: ik heb nog eens bekeken welke bibliotheken erin zitten: in elk geval aangesloten bij OCLC/pica/picarta zoals de WSF bibliotheken. Of er ook opties zijn voor "gewone" bibliotheken ...

Diane zei

Proficiat
je hebt het Certificaat verdiend!