dinsdag 30 september 2008

Ding 8 Online plaatjes bewerken



Op mijn zoektocht, via Generator Blog, iets interessants te doen met foto's heb ik wel gemerkt dat er ongelooflijk veel mogelijkheden zijn. Ik wist echt niet welke ik moest kiezen en dus verschillende maar aangeklikt om te kijken wat de bedoeling was. Veel hiervan vond ik niet leuk en dan was het: óp naar de volgende.
Had ik eindelijk een Zweedse woordpuzzel gemaakt (Word puzzle), waarbij je in 90 seconden zoveel mogelijk woorden moest zien "weg te strepen", én ontdekt, na veel gezoek en hulp zoon, dat ik deze kon plaatsen met de HTML code, bleek het bestand te groot en kwam de halve puzzel erop. Ik kon de puzzel niet verkleinen. Was dus geen succes...
Weer verder gezocht en via Magnigraph een foto bewerkt. De ene foto leent zich hier beter voor dan een andere. Ook hier was het puzzelen hoe de foto op mijn weblog te krijgen maar via afbeelding opslaan als was het toen niet moeilijk meer.

zondag 28 september 2008

Ding 7 Flickr verder ontdekken


Ik heb een paar mogelijkheden bekeken en meteen maar uitgeprobeerd: Trading card en een Mosaïc gemaakt. Ja, Diane, het is me gelukt! Wat nu het belang is van zo'n trading card is me echter niet volledig duidelijk. Helaas is de tekst onleesbaar onder de foto van het wadlopen.
Voor de volledigheid, de tekst luidt: "Het onbekende tegemoet..."

Wat is er toch veel mogelijk, er gaat echt een wereld voor mij open!
Het was wel even een gepuzzel, weer terug naar mijn bureaublad om op te slaan en vandaaruit weer openen, maar toch resultaat geboekt. Ik zal in de toekomst vaker gebruik gaan maken van de mogelijkheden van Flickr.

zaterdag 27 september 2008

Ding 6 Flickr vervolg


Sunrise in the woods - No. 2
Originally uploaded by aremac

Via Ingrid uitleg gekregen, op welke manier het gemakkelijker wordt, foto's van Flickr op mijn weblog te plaatsen via "add this blog". Dit is inderdaad simpeler dan kopiëren en plakken.

zondag 21 september 2008

Ding 6 Flickr


Deze afbeelding heb ik van Flickr gehaald, omdat ik wel iets heb met luchten en wolken en hoe het soms fantastisch is om naar boven te kijken. Om te zien welke invloeden het weer, de wind etc. hebben. Van een mooie wolkenmassa kan ik soms lyrisch worden! Ik was er wel mee aan het goochelen, alvorens ik doorhad, hoe het precies moest met het kopieren van de URL van deze foto. Nu ga ik nog aan de slag met het maken van een serie foto's van mezelf in een set. Wordt vervolgt...

ding 5 rss feeds



De eerste rss feeds heb ik toegevoegd in Netvibes; de eerste tabbladen zijn gemaakt.Toen ik eenmaal in de gaten had hoe zo'n rss feed toegevoegd moet worden is het eigenlijk een koud kunstje. Het tabblad van de bloggers uit Hengelo is ook handig. Er zullen de komende tijd zeker meerdere rss feeds aan toegevoegd worden, De behoefte om op de favoriete feeds te kijken begint al te groeien. Ik merk wel, dat niet iedere site de mogelijkheid heeft, een rss feed toe te voegen, bv. www.lezen.nl . Of heb ik dit mis?

woensdag 10 september 2008

Ding 2 ontdekoefening


Na de 1e fase, leren omgaan met internet etc. etc. mag ik nu web 2.0, oftewel de 2e fase doorlopen via 23 dingen. Ik weet nog niet precies wat me allemaal te wachten staat, maar merk al wel dat al doende alles meer begint te leven, interessanter wordt.

Ik loop nog wel tegen kleine "valkuiltje" aan, waardoor het niet altijd direct lukt. Het is fijn als ik op mijn weblog dan weer resultaat zie

Maar ik leer en ben best benieuwd hoe ik er over een tijdje tegenaan kijk.

zondag 7 september 2008

Zondagmiddag




Het is regenachtig en daarom ben ik i.p.v. wandelen, bezig met het mij eigen maken van de verschillende mogelijkheden via "Tips voor Blogger-bloggers".

vrijdag 5 september 2008

Ding 3 Begin je ontdekkingsreis

Het is zover, ik ben vanmorgen gestart met de tweede groep.
Het doorlopen van 23 dingen lijkt op een ontdekkingstocht en ik mag deelnemen aan de reis...
Het is allemaal onwennig, lastig om e.e.a. te vinden, maar ik hoop dat dit snel zal veranderen.
Ik voel me nog een beetje "in het diepe gegooid". Het was ook moeilijk voor mij om me te concentreren vanmorgen, omdat het behoorlijk rumoerig was.
Dat de eerste opdrachten gelukt zijn, voelt echter al goed.
Vol goede moed ga ik verder met de dingen die nog komen gaan en ben benieuwd wat ik allemaal op deze reis tegenkom.

hallo allemaal

We zijn begonnen vandaag. Veel succes!!